Dieters Dance Party var ett hyfsat ständigt återkommande inslag i Saturday Night Live för ett ganska bra tag sedan. Mike Myers struttade omkring i svart polotröja och hoppdansade som en stel pinne till entoniga syntetljud. Vad det handlade om? Jo, amerikanernas syn på tysk syntkultur.

Med de nya band inom modern amerikansk electronica (det heter så i USA, inte "synth" som i resten av världen) som poppat upp de senaste åren är cirkeln på sätt och vis sluten, för den här musiken hade platsat direkt på en av Dieters dansfester. Adult. kommer, precis som en hög andra amerikanska synthband, från Detroit och har tidigare släppt en rad vinyl-EPs samt en CD. Remixade låtar från EPna är nu samlade på senaste plattan Resuscitation.

Musiken är en uppdaterad version av 80-talets syntpop, nedmixat med en punkig attityd och med stänk av 90-talets techno-scen. Texterna är lika direkta ("I wan't a new object. You wan't a new object") som melodierna och sjungs av en distad kvinnoröst med fejkad (?) tysk accént vilket gör kopplingen mellan Detroit och Berlin ännu tydligare. Man får intrycket av att Adult. helst hade velat vara från Köln men liksom fått nöja sig med motorstaden Detroit.

Nåja, de är i gott sällskap. Detroits synthscen är stark, det är Adult. ett bra exempel på.