Den där andra sajten har skrivit om Ed Harcourt ett bra tag nu. Harcourt är bra, och visst, i sina bästa stunder kommer han ungefär upp i knähöjd med Tom Waits, men han är inte ensam om att försöka låta som den mannen. Ett av före detta Archers of Loaf-frontmannen Eric Bachmanns många projekt - Crooked Fingers har också inspirerats av Tom Waits, särskilt de tidigare åren när han skyllde på att det var pianot som hade druckit. Tämligen nyligen släppte Crooked Fingers plattan Bring on the snakes.

Bachmann bjuder på denna platta på 8 låtar, inspirerade av namn såsom Nick Drake, Leonard Cohen och nämnda Tom Waits. Det finns även en hel del likheter med tidigare herr Harcourt. Ganska många, faktiskt. Harcourts röst ligger närmre Jeff Buckley, medans Bachmann snarare låter som den unge Tom Waits. Harcourt tillåter sig själv att experimentera lite mer, men ljudmässigt är de annars väldigt lika, särskilt i de långsammare låtarna.

Just lekfullheten och experimentlustan är något man saknar i Bachmanns låtar på den här plattan (han saknar inte experimentlusta, lyssna bara på hans eskapader som Barry Black, ett annat sidoprojekt). Han gör vissa försök, men håller tyvärr inte riktigt hela vägen. Trots det blir det en angenäm platta, perfekt att sätta på som bakgrundsmusik till kvällens sista whiskey, när kompisarna gått hem och endast stillheten och de urdruckna ölflaskorna håller dig sällskap.